• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

TÜRK-İŞ, her ay düzenli olarak yaptığı “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırması sonuçlarını açıkladı

AÇLIK SINIRI BİN
480 LİRA 76 KURUŞ
YOKSULLUK SINIRI
4 BİN 823 LİRA 31 KURUŞ

 

27 Mart 217
TÜRK-İŞ, her ay düzenli olarak yaptığı “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırması sonuçlarını açıkladı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından yapılan açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının 2017 yılı Mart ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı bin 480 lira 76 kuruş, yoksulluk sınırı 4 bin 823 lira 31 kuruş oldu.

TÜRK-İŞ, her ay düzenli olarak yaptığı “açlık ve yoksulluk sınırı” araştırması sonuçlarını açıkladı. TÜRK-İŞ Araştırmasının 2017 Mart ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı bin 480,76 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut kirası, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarını ifade eden yoksulluk sınırı ise 4 bin 823,31 TL oldu. Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti ise bin 853,89 TL olarak gerçekleşti.

TÜRK-İŞ araştırması sonucunda, asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin gıda harcamasını ucu ucuna ancak 28 gün karşılayabildiği, zorunlu harcamalara ise ancak 9 gün yettiği belirtildi.

 MUTFAK ENFLASYONU

Araştırma sonuçlarına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1,44 azaldı. Yılın ilk çeyreği itibariyle fiyatlarda yüzde 3,39 artış gerçekleşti. Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 5,76 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 2,92 olarak hesaplandı.

BALIK FİYATI GERİLEDİ

2017 yılı Mart ayı itibariyle süt, yoğurt, peynir grubunda bu ay önemli bir fiyat değişikliği tespit edilmedi. Kıyma ve kuşbaşı et ile sakatat ürünleri ve tavuk fiyatı bu ay aynı kaldı. Balık fiyatı geriledi. Yumurtanın tanesi 5 kuruş ucuzladı. Bakliyat ürünleri fiyatları, bazı ufak-tefek ayarlamalar olmasına rağmen ortalamada aynı kaldı.

ORTALAMA SEBZE-MEYVE 
FİYATI BU AY 4,15 TL OLDU

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte nispeten ucuzlamaya başlayan yaş sebze-meyve fiyatları mutfak harcamasını olumlu etkiledi. Geçtiğimiz ay 4,24 TL olarak hesaplanan ortalama sebze-meyve fiyatı bu ay 4,15 TL oldu. Geçtiğimiz ay ortalama 4,59 TL olan sebze fiyatı 4,37 TL’ye geriledi. Meyve fiyatı ise bu ay ortalama 3,57 TL olarak hesaplandı.

AYÇİÇEĞİ YAĞI FİYATI ARTTI

Ekmek, pirinç, un, makarna, irmik gibi ürünlerin bulunduğu grupta herhangi bir fiyat değişikliği görülmedi. Tereyağı, margarin ve zeytinyağı fiyatı bu ay değişmedi, ayçiçeği yağı fiyatı ise arttı. Zeytin fiyatı ortalamada yaklaşık 1 TL daha fazla oldu. Yağlı tohum ürünlerinde fındık ve fıstık fiyatı biraz geriledi, diğerleri aynı kaldı. Baharat ürünlerinin fiyatı değişmedi. Bal, pekmez, şeker, tuz, salça ile çay ve ıhlamur fiyatı da bu ay aynı kaldı. (ANKA)



405 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI