• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi, gençlerin sosyal medyayı daha bilinçli kullanması amacıyla bir proje başlattı

'SOSYAL MEDYADA ÇOK
DİKKATLİ OLMALIYIZ'

10 Mart 2017

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi, gençlerin sosyal medyayı daha bilinçli kullanması amacıyla "Sosyal Medya Okumaları Projesi" başlattı.

Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi ile ortaklaşa düzenlenen seminere Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Gündür, Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Hekim, Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdiresi Zehre Betül Özseçer ve öğrenciler katıldı.

Seminer öncesi açıklama yapan Zehra Betül Özseçer, Türkiye’de ve dünyada yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik gelişmelerin, ülkemizin sosyal dokusuna olumlu olduğu kadar olumsuz etkilerinin de olduğunu söyledi. Proje hakkında da bilgiler veren Özseçer, “Medyayı doğru okumak, haberinin ve bilginin kaynağına doğru şekilde ulaşmak, propaganda tekniklerini bilmek, propaganda tekniklerini doğru kullanmak, argümanların değerlendirilmesi, kullanılan dil, muhakeme yeteneği, tümdengelim ve tümevarım yöntemleri, sosyal medyanın riskleri ve yasal sorumluluklarımız projemizin kapsamını oluşturmaktadır. Projemiz 5 hafta sürecek olup, her hafta farklı konular anlatılacak” diye konuştu.

Dünyada 1.5 milyar, Türkiye’de 35 
milyon sosyal medyayı kullanıyor




Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şule Yumutkan verdiği seminerde, bugün dünyada 1.5 milyar, Türkiye’de 35 milyon insanın sosyal medyayı kullandığını söyledi.

Bu kadar büyük bir kitle ile doğrudan iletişime geçebileceğiniz bir mecranın etkin kullanımının ulaşmak istenilen hedef açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yumutkan, “İşini, gücünü,  ailesini ve hatta yeme içmesini bile ihmal edecek düzeyde sosyal medya kullanan insanlar bağımlı kabul edilebilir.  Ancak bu bağımlılık halen dünya genelinde tıbbi açıdan bir hastalık olarak değerlendirilmemektedir.

Sosyal Medyada üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık her geçen gün artıyor. Yapılan yazışmalarda Türkçemiz yozlaşıyor. Temel olarak unutulmaması gereken sosyal medya ile gerçek dünya arasındaki farkın sürekli farkında olunmasıdır.” diye konuştu.(bsgmedya)

 



520 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI