• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu, Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Valilik binasında toplandı.


'UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE

TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTIRMALIYIZ'



31 Ocak 2017
Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Adem Saçan, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumun açış konuşmasını yapan Necmeddin Kılıç, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması için harekete geçilmesi talimatını verdi.

Kurul çalışmalarından netice alınabilmesi için eldeki imkanların iyi kullanılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Uyuşturucu ile mücadele alanında sorumluluk taşıyan herkes hayırlı bir iş yapıyor. O nedenle severek ve isteyerek çalışmalı, bu işe gönlümüzü koymalıyız” dedi.

Kamu hizmetlerinde başarıya ulaşmak için Başbakan’ın da işaret ettiği ‘7 T Formülü’nün uygulanması gerektiğini anlatan Kılıç, “Üstlendiğimiz işlerde aklımızdan çıkarmamamız gereken altın bir formül var. Başbakanımız’ın da işaret ettiği bu formül Tahayyül (vizyon), Tetkik (Araştırma), Tahkik (Soruşturma), Takvim (İş Planı), Tatbik (Uygulama), Takip (İzleme ve Değerlendirme), Tekemmül (Gerçekleştirme) aşamalarını içine alıyor. Osmanlı bürokrasisinin de temelini oluşturan bu formülü çalışmalarımıza uygulayabilirsek başarılı olamayacağımız hiç bir iş yok” diye konuştu.

Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadelede de bu hususun dikkate alınmasını isteyen Vali Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 “Toplumsal bir tehdit olan bu meselenin asayiş boyutuyla Emniyet ve Jandarma ilgileniyor. Kurulumuzun görevi ise çocuk ve gençlerimizi madde bağımlılığı tehlikesinden koruyacak tedbirler almak ve uyuşturucu bataklığına sürüklenen kimselerin bu illetten kurtulmasını sağlamak. Bunun için propaganda çalışması yapılması gerekiyor. Böylece toplumsal farkındalığı artırmalıyız.

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulları’nın kurulması sürecinde İçişleri Bakanlığı’nda altyapı çalışmalarında görev aldım. Bu kapsamda Fransa modelini incelemek üzere Paris’e gittim. Orada gerçekleştirilen önleyici faaliyet sonrasında uyuşturucu madde kullanımı oranının yüzde 50’lerden yüzde 5’lere nasıl gerilediğini öğrendim.

Cumhurbaşkanımız’ın terörle mücadeleden dahi daha önemli gördüğü bu alanda bizler de üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Bunun için planlama yapmalı ve yol haritamızı belirlemeliyiz.

Türkiye, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda geçmişe göre daha iyi bir yerde. Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda yürüttüğü uygulama meyvelerini vermeye başladı. Bu sayede çocuk ve gençler sigara gibi bağımlılık oluşturan maddelere karşı geçmişe oranla daha mesafeli. Ancak hala yapılması gerekenler var, İşimiz yeni nesilleri uyuşturucu tuzağından korumak. Bunu elbirliğiyle yapmalıyız. Çalışmalarımızda Hitit Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük odak noktalarını oluşturuyor. O nedenle eldeki imkanları en iyi şekilde kullanarak uyuşturucu ile mücadelede netice almak istiyoruz.”

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış’dan Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı hakkında bilgi alan Vali Kılıç, yapılması gereken çalışmalarla ilgili önerilerde de bulundu.

Konuyla ilgili olarak yurt dışındaki çalışmaların incelenmesini isteyen Kılıç, Hitit Üniversitesi (HİTÜ)’nden bu hususta akademik destek beklediklerini ifade etti.

Toplantıda madde kullandığı tespit edilen çocukların son durumu ile ilgili analiz ele alınırken Uyuşturucu ile Mücadele Alt Kurulu’nun Ocak ayı toplantısında almış olduğu kararlar kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Ayrıca uyuşturucu ile mücadele için gerekli eğitim ve görsel materyaller hususunda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından hazırlanan yayınların kullanılması için tavsiye kararı alındı.

Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin de değerlendirildiği toplantı yapılan sunumların ardından sona erdi. (bsgmedya)




293 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI