• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesi Başkanı Sefer Kahraman; Şeker işçileri olarak fabrikalara sahip çıkma kararı aldıklarını söyledi.

ŞEKER İŞÇİLERİ 3 AY ÇALIŞIP 9 AY YATMIYOR!

 

Şeker işçilerinin fabrikalarına sahip çıkmak için bir ay boyunca gönüllü olarak günde 2 saat ücretsiz fazla mesai yapma kararı aldıklarını belirten Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesi Başkanı Sefer Kahraman; “Sanılanın aksine 3 ay çalışıp 9 ay yatmıyoruz. Fabrikalarımızı kampanya dönemine hazır hale getirmek için revizyon döneminde de bilfiil çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Önceki gün şeker işçilerinin ücretsiz fazla mesai yapma eylemi başlatmaları dolayısıyla Çorum Şeker Fabrikası’nda yapılan basın açıklaması öncesinde basın mensuplarına şeker fabrikasını gezdiren Şeker-İş Sendikası Çorum Şubesi Başkanı Sefer Kahraman 1991 yılında üretime başlayan ve 16 ünitesi bulunan fabrikanın ünitelerinde yapılan çalışmaları anlattı.

Kamuoyunda şeker işçilerinin yılda yalnızca 3 ay çalıştığı gibi yanlış bir kanaat oluştuğuna dikkat çeken Kahraman; “Sanılanın aksine 3 ay çalışıp 9 ay yatmıyoruz. Fabrikalarımızı kampanya dönemine hazır hale getirmek için revizyon döneminde de bilfiil çalışıyoruz.” dedi. “Fabrikalarımızı ülke meselesi olarak gördük.” diyen Kahraman, şeker işçilerinin revizyon dönemlerinde de bilfiil çalıştığını, fabrikayı kampanya dönemine yetiştirmek için fedakarlık yaptığını anlatırken, en büyük sıkıntılarının yetişmiş eleman eksikliği ve makine yatırımı yapılmayışı olduğunu söyledi.

Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınmasından sonra yatırım yapılmadığını ve personel alınmadığını dile getiren Kahraman; “İşçilerimiz revizyon dönemlerinde fedakarca çalışarak kendi makinelerini kendileri yapıyorlar.” açıklamasını yaptı. Kadrolu işçi sayısının 600’den 320 kişiye kadar düştüğüne dikkat çekerek, yeni bir personel rejimine ihtiyaç olduğunu belirten Kahraman, yetişmiş eleman yetersizliğinden dolayı işçilerin fabrikalarını kampanya dönemine yetiştirmek için fedakârca çalıştıklarını söyledi. Kampanya döneminde yapılan revizyon ne kadar iyi olursa üretimin de o kadar iyi olduğunu dile getiren Kahraman, bunun için mutlaka makine yatırımına ve yetişmiş eleman alımına ihtiyaç olduğunu vurgularken, fabrikada yıllarca mevsimlik çalışan ve usta hale gelen personelin mutlaka kadroya geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (Fatih Uysal)    



406 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI