• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tarafından başlatılan “Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli” programlarının ilki İstanbul’da gerçekleştirildi.

  1.  
  2. ELEKTRİK FATURALARI
  3. NASIL PATLADI?
  4.  

  1. 16 Mayıs 2022
    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) tarafından başlatılan “Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli” programlarının ilki İstanbul’da gerçekleştirildi.

  2. Programda, Türkiye’nin uyguladığı enerji politikaları ve BTP’nin çözüm önerileri konusunda bir sunum yapan BTP Genel Başkan Yardımcısı Fuat Şengül, elektrik faturaları üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

  3. Türkiye’deki enerji ve elektrik kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler veren Fuat Şengül, resmi verilere göre 120 metre kare bir evde oturan iki çocuklu bir ailenin ayda ortalama 325 kilovatsaat elektrik tükettiğini belirtti.
    İstatistiklerin böyle olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Elektrik faturasına kademe getirdik, 240 kilovata kadar ucuza verdik' diye övündüğünü belirten Şengül, “Bari bu 240'ı insanların işine yarasın diye 360 kilovata çıkar da düşük fatura ödesinler. Şu rezalete bakın, 189 birinci kademeden ödüyor adam, ikinci kademede de 240'ı geçtiği için 114 lira daha ödüyor. Yetmedi 108 lira da faturanın dörtte biri kadar dağıtım şirketine para ödüyor.” dedi.


  4. “HER EVDEN ÖZEL
  5. DAĞITIM ŞİRKETLERİNE
  6. AYDA 108 LİRA”

  7. Konuşmasında, “Türkiye'de 21 tane dağıtım bölgesi var. Sen bunları ne için özelleştirdin. Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) eleman ve yatırım masrafı azalsın bahanesiyle bunları özel firmalara peşkeş çektin” diyen Şengül şöyle devam etti; “Yahu bunların altyapısını sen yaptın, adamlar bunlara 1 lira yatırım yapmadı. Sen altyapısını yaptığın dağıtım işinin tamamını özel firmalara verdin. Bunun için her bir ev elektrik faturasında 108 lira ek ödeme yapıyor. Peki bunları yaptın da devletin kurumu TEİAŞ'ın 21 tane bölge müdürlüğü kapandı mı, hayır, hepsi devasa bölge müdürlükleri olarak duruyor içinde de binlerce adam oturuyor. Ne yapıyorlar, hiçbir şey! Ne oldu, personel masrafı mı azaldı, hayır. Adamlar yatırım mı yapıyor, hayır. İyileştirmeyi kim yapıyor, yine devlet yapıyor. O zaman bunu niye özel dağıtım şirketine veriyorsun? Niye insanlar bu dağım şirketlerine faturanın dörtte biri kadar para ödemek zorunda kalıyor? İşte bu da Bağımsız Türkiye Partisi iktidarında sıfırlanacak.”


  8. “KADEMEYİ YÜKSELTİN,
  9. VERGİLERİ KALDIRIN”

  10. Elektrik faturalarının yüzde 10'unun da vergi olduğunu söyleyen BTP Genel Başkan Yardımcısı Şengül, “Dikkat edin, verginin vergisi bu. Elektrik üretim vergisi yazıyor, altında onu da toplayarak tekrar bir daha KDV koyuyor. Verginin vergisi de faturanın yüzde 10’u… Düşünün ki bu vergi alınmasa, dağıtım bedeli alınmasa fatura yarı fiyatına inecek. Bizim önerimiz şu; gelin bu 240'lık kademeyi 360'a çıkarın. Bu ne getirecek? Herkes 1.26 TL'den elektrik faturası ödeyecek. Standart aile bunu ödesin, kıt kanaat geçinen asgari ücretli bırak bundan yararlansın. 1.86 TL’den faturalandırarak zulmetmeyin. 325 kilovatsaate kadar enerji harcayan standart ailelerden vergi almayın. Her gece lambaları yakıp, bütün gece eğlenen insandan al ama bunu garibandan alma” dedi.


  11. “ÖRNEK ALDIĞINIZ
  12. AVRUPA’DA BU İŞİ
  13. DEVLET YAPIYOR”

  14. Avrupa ülkelerinde elektrik dağıtım işinin devlet tarafından yapıldığını da söyleyen Fuat Şengül, “Dağıtım şirketini özelleştirenlere diyoruz ki, siz hani Avrupa'yı taklit ediyordunuz? Macaristan ve Bulgaristan dışında İngiltere dahil tüm Avrupa'da dağıtım işini devlet yapıyor, hiçbiri özel değil. Gelin bu dağıtım işini özelin yapmasından biran önce vazgeçin. Gelin BTP kadrolarıyla, genel başkanımız Hüseyin Baş ile bu mücadeleyi beraber yapalım ve kıymetli üstadımız Prof. Dr. Haydar Baş hocamızın Milli Ekonomi Modeli'ni önümüzdeki seçimde iktidara taşıyalım” şeklinde konuştu./BSGMEDYA



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI