• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

ÇESOB ve Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu ile birlikte hayata geçirilen Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı Projesi’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi

  1.  
  2. PROJE ENGELLİLERİN
  3. İSTİHDAMINA ÖNEMLİ
  4. KATKI SAĞLAYACAK
  5.  

 

16 Şubat 2022

ÇESOB ve Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu ile birlikte hayata geçirilen Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı Projesi’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Anitta Otel’de düzenlenen programa Vali Yardımmcısı Murat Çağrı Erinç, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Eker, Anadolu özel Eğitim Meslek Okulu idareci ve personelleri, esnaf odası başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdüresi Sabriye Esen, projenin genel amacının mesleki eğitimde bütünleştirme uygulamaları ile eğitim öğretimin kalitesini artırmaya katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

 

  1.  
  2. PROJENİN SÜRESİ
  3. 18 AY OLACAK

ÇESOB Başkanı Recep Gür ise, Türkiye’de hiç de azımsanamayacak ve göz ardı edilemeyecek bir sayıdaki engelli camiasının ‘hayatın içinde, eşit bir şekilde, hep birlikte gelecek kaygısı olmadan, güven içinde, rahatça yaşayabilecekleri engelsiz bir yaşam’ ortamının sağlanması için onurlu bir mücadele verdiğini kaydetti.

Yaşanan sorunlar açısından ele alındığında, duyarlı olmamız gereken konuların en başında engelli bireylerin insanî koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri genel eğitim, mesleki eğitim, iyileştirme ve istihdam hizmetlerinin sağlanması büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Gür, ‘Bu genel problemler daha çok iş yaşamı boyutunda karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere ülkemizde engellilerin istihdamına yönelik olarak, bir kota sistemi uygulanmaktadır. Bütün yapılan iyileştirici düzenlemelere rağmen, gerek kamu gerekse özel sektör için yasalarla getirilen kotalarda istenilen başarıya ulaşılamamıştır. Türkiye’de engellilerin temel eğitim ve mesleki eğitim olanaklarından yeteri kadar yararlanamadıkları görülmektedir.

 

İşverenler engellilik durumuna göre, oranları düşük olan engellileri iş alımında tercih etmeleri, engellilik oranı yüksek olanların işe girme şansı çok azalmakta, bu tür ağır engelliler için diğer ülkelerde uygulanan istihdam imkânları (korumalı işyerleri, evde çalıştırma) oldukça yetersiz kalmaktadır. Oysa engelli vatandaşlarımızı çalışabilecekleri ve daha verimli olabilecekleri alanlarda yerleştirilmesi iş verimliliğini artırdığı gibi istihdamı da yükseltir.

 

Bu bağlamda Çorum Özel Eğitim Meslek Okulu ile birlikte kurumumuza bağlı 40 oda temsilcilikleri staj eğitimi yapılan işyerleri ve yine kurumumuza kayıtlı 16 bin 308 işyeri ve çalışanlarının da hedef grubunda olan projemizin engelli öğrencilerimizin staj süreçleri ve iş istihdamında oldukça faydalı olacağından eminim.’ dedi.

 

  1. AŞGIN:ÜZERİMİZE
  2. NE DÜŞÜYORSA
  3. YAPMAYA HAZIRIZ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, engellilerin hayata tutunmasında üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu Proje Koordinatörü Galip D. Çağlayan ve Proje Asistanı Hasan Bayram tarafından projenin detayları hakkında davetlilere bilgiler verildi./BSGMEDYA

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI