Zafer Partisi Çorum İl Başkanı Bedii Onan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.
Zafer Partisi Çorum İl Başkanı Bedii Onan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Zafer Partisi Çorum İl Başkanı Bedii Onan açıklamasında, “”Milli mücadelemizin lideri, Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı ve yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü aramızdan bedenen ayrılışının 83.yılında her yıl olduğu gibi bu yıl da özlem ve minnetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin bir simgesi idi, o, yirminci yüzyılın en görkemli olayını gerçekleştiren, başta İngiltere olmak üzere Osmanlı devletine karşı hasma ne tutumlar sergileyen emperyalist ülkelere karşı Türk’ün vatanını, kurtarmak için Türk milletini teşkilatlandıran liderdi. Yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi. Dünya üzerinde çok nadir yetişen dâhilerdendi” dedi.
Onan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk Milleti’nin geleceğini kurtarmakla kalmamış, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir.Kurtuluş Savaşı yeni bitmiş. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlam hale getirilmeye başlamıştı. İleri ki yıllarda İngiltere veliaht Prensi Edward, ülkesinin sömürgesi durumunda olan Hindistan ziyaretinde kendisini karşılamaya gelen birkaç mihrace ve yerli halkı görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşamış ve babası V.George bir mektup yazmış, bu karşılaştığı durumun, Hint lider Gandi’nin bir kışkırtması mı olduğunu sormuştur? Baba kralın mektupta gelen cevabı tarihidir. “Hayır! Bunun cevabını Mustafa Kemal’in başlattığı ve zaferle bitirdiği İstiklal Harbinde aramak daha doğru olur.’’ demiştir. Batının tüm sömürgeci devletleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın sonuçlarının kendileri için bir tehlike olduğunun farkında idiler. İngiliz tarihçisi Arnold Toynbee; ’’Yeryüzünde hiçbir devrim, Atatürk’ün Türk devrimi kadar dünyada şaşkınlık yaratmadı.’’ demiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet döneminde bir kez dahi yurt dışı gezisine çıkmadığı halde; dönemin devlet adamları, krallar, şahlar, başbakanları Ankara’ya ziyaretlere gelmiştir. Yine yazdığımız mevcut sözler vaktin İngiltere başbakanına aittir. İtiraf niteliğindedir. Sömürgeci devletin başbakanı’’Böyle bir dahi ancak yüzyılda bir çıkar. O da bize rastladı… Gazi Mustafa Kemal hakkında yazılan ve söylenen ifadeler yazmakla bitmez. Son söz olarak; Türk milleti için batılılaşma değil, kendi milli özelliklerimizi koruyarak uygarlaşmayı düşünmüş bir liderdi ifadesini kullanabiliriz” ifadelerine yer verdi.
Onan, “Günümüzde, son yıllarda Gazi Mustafa Kemal’e karşı feveranlar artmış, sahsına karşı ne olduğu belirsiz tipler, karşı faaliyetlere hız vermiş, maalesef harekete geçmesi gereken tüm sorumluluk sahipleri de kayıtsız kalmıştır ve kalmaktadır. 10 Kasım ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini anlamak’’bugünler de daha önem kazanmıştır. Öyle ki; Son yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin geçtiği her yerde isminin kaldırılması gayretini görmekteyiz. Atatürk hava alanının yerine yapılan, hava alanına, Atatürk hava alanı yerine Yeni İstanbul isminin konulması, Atatürk ismini taşıyan statların yıkılıp, yeni yapılan statlara yeni ve timsah gibi isimlerin verilmesi gibi örnekler ortadadır. Şehrimiz de ise pek çok mekâna, Osmanlı devleti ile sorunlar yaşamış ve milli mücadeleye karşı olan İskilipli Atıf Hoca isminin konulması da son derece düşündürücüdür. İskilipli Atıf’ın başkanı olduğu Teali İslam Cemiyeti de ayrıca Kuvayi Milliyeciler aleyhine bir bildiri yayımlamış. Bu bildiride, Mustafa Kemal ve tüm Kuvayi Milliyecilere yönelik“Bu asiler en kısa zamanda yakalanıp ortadan kaldırılmalıdır. Bu, hepimiz için bir farzdır” deniliyordu. Bu bildiriler 30 Ağustos 1920’de Yunan uçaklarıyla Batı Anadolu kentlerine havadan atılmış, bu yazılara inanan binlerce halis Türk evladı şehit edilmiş, iffetlerini korumak amacıyla yüzlerce Türk kadını ve kızı intihar etmiştir. Ankara İstiklal Mahkemesi, İskilipli Atıf’ı 3 Şubat 1926’da idam kararı ile cezalandırmıştır. Burada iki suç tespit edilmiştir: a)- Basımı, dağıtımı yasaklanan “Frenk Mukallitliği ve Şapka” adlı kitabın isyan bölgelerine dağıtılarak halkı isyana teşvik etmek, b)- Milli Mücadele’de, başkanlığını yaptığı Teali İslam Cemiyeti’nin hazırladığı bildirilerin Yunan uçakları tarafından Anadolu’da dağıtılması. Son olarak, Ordu ili Korgan Kaymakamının Cumhuriyet Bayramı’nda yapığı konuşma da 30 Ağustos 1925 yılında söylediği Efendiler ve ey millet biliniz ki; Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat, medeniyet tarikatı demiştir. Başına gelen sonuç hepimizin malumudur. Biz Türk Milliyetçileri yüce Atatürk’ün açtığı yolda inançla yürümeye devam edeceğiz.Ne mutlu Türk’üm diyene!/ BSGMEDYA |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |