• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

İYİ PARTİ Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, 1 Haziran’da başlaması beklenen normalleşme sürecine dair ve tespit ve görüşlerini paylaştı

  1.  
  2. ‘İKTİDAR, PANDEMİ
  3. SÜRECİNİ İYİ YÖNETEMEDİ’
  4.  

  1.  
  2. 31 Mayıs 2020

İYİ PARTİ Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, 1 Haziran’da başlaması beklenen normalleşme sürecine dair ve tespit ve görüşlerini paylaştı.

Özsaçmacı; ‘İktidarın Türkiye’yi içine sürüklediği devlet krizi, devlet sistemini 1922’den buyana hiç olmadığı kadar zayıflatmıştır. Devletin taşıyıcı kolonları olan kurumlar zayıflamış, kırılgan bir yapıya dönüşmüştür. Bütün popülist rejimlerin ortak özelliği olan uzmanlığın aşağılanması, liyakatin yerini biatın alması, Türk devlet bürokrasisini ağır şekilde yıpratmıştır.

  1.  
  2. LİYAKAT YERİNE BİAT
  3. ESAS ALINDIĞI İÇİN..
  4.  

Türkiye Cumhuriyeti bir devlet krizinden geçtiği, liyakat yerine biat esas alındığı için salgına karşı önlemler alınmakta gecikilmiştir.’ ifadesini kullandı.

‘15 Mayıs 2020 itibariyle yeni vaka açısından Dünyada 11. Avrupa’da 3. Sırada ve toplam vaka sayısında dünyada 10. sırada olan bir ülke hangi ölçüte göre başarılıdır. Eğer bazı temel hatalar yapılmamış olsaydı Türkiye, Japonya ve Güney Kore ile aynı noktada olurdu.’ görüşünü dile getiren Özsaçmacı, yaptığı değerlendirme açıklamasında şunları kaydetti:

‘Ülkemizde korona salgını tedbirleri kapsamında kurallara uyulması noktasında partimiz ve yetkili organlarımız tarafından süreci topluma örnek olması bakımından tüm sosyal mesafe kuralları ile birlikte gereken izolasyon önlemlerini kendimiz öncelikle özümseyerek bu zor günlerimizi birlikte aşma gayretimiz nedeni ile faaliyetlerimizi, siyasi açıklamalarımızı normalleşme aşamasına bırakmıştık. Artık normalleşme sürecine girmemiz, tespit ve görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmaya başlıyoruz.

 

  1. İKTİDAR,  'MÜCADELEDE
  2. BAŞARILIYIZ' EFSANESİNİ
  3. YAYMA GAYRETİ İÇİNDE..
  4.  

Türkiye, Korona salgınına eş zamanlı olarak dört krizi yaşarken yakalanmıştır. Bu krizler popülist uygulamalarla kurumları yıkan ve hukukun üstünlüğü ilkesini yok sayan tek adam rejiminin neden olduğu devlet krizi; iç barışı tehlikeye düşürecek ölçüde Türk Milletini ayrıştıran milli birlik krizi, Türkiye’nin üretimden kopup dış borç bağımlısı bir rant ekonomisi olmasının sonucunda saplandığı ekonomik kriz ve Türkiye’nin demografik yapısını değiştirerek milli kimliğini tahrip ederek, iç savaş sosyolojisi hazırlayan Suriyeli sığınmacılar krizleridir.

İktidarın Türkiye’yi içine sürüklediği devlet krizi, devlet sistemini 1922’den buyana hiç olmadığı kadar zayıflatmıştır.

Devletin taşıyıcı kolonları olan kurumlar zayıflamış, kırılgan bir yapıya dönüşmüştür. Bütün popülist rejimlerin ortak özelliği olan uzmanlığın aşağılanması, liyakatin yerini biatın alması, Türk devlet bürokrasisini ağır şekilde yıpratmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bir devlet krizinden geçtiği, liyakat yerine biat esas alındığı için salgına karşı önlemler alınmakta gecikilmiştir.

Devletler önceden kararlaştırılmış protokollere göre yönetilir. Geleneği olan devletler her olası durum için alınacak önlemleri ve kimin alacağını önceden belirleyen düzenlemeler hazırlarlar.

Türkiye Cumhuriyeti küresel salgına karşı çıkışından itibaren Türkiye’ye gelene kadar 4 ay süre olmasına rağmen yeterli şekilde hazırlanamamıştır. 

 

  1. EĞER BAZI TEMEL HATALAR
  2. YAPILMAMIŞ OLSAYDI...
  3.  

31 Aralık 2019’da Wuhan’da Koronavirüsün yeni bir salgın hastalığa neden olduğu açıklanmıştır. 13 ve 15 Ocak 2020’de salgın ilk kez Çin dışına, Tayland ve Japonya’ya sıçramıştır. 30 Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü küresel salgın (pandemi) ilan etmiştir. Aynı gün, İYİ Parti’nin TBMM’de verdiği Araştırma Önergesi iktidar bloğu tarafından reddedilmiştir.

İktidar bütün imkânlarını halkla ilişkiler çalışması ile “Koronavirüsle mücadelede başarılıyız” efsanesini yayma üzerine kurmuştur.

 15 Mayıs 2020 itibariyle yeni vaka açısından Dünyada 11. Avrupa’da 3. Sırada ve toplam vaka sayısında dünyada 10. sırada olan bir ülke hangi ölçüte göre başarılıdır.  Eğer bazı temel hatalar yapılmamış olsaydı Türkiye, Japonya ve Güney Kore ile aynı noktada olurdu.’/BSGMEDYA

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI