• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 'Bütçe ve yatırım desteği sağlanırsa projelerimiz hazır' diyor

  1. 'TIP FAKÜLTESİ İÇİN
  2. SEFERBER OLACAĞIZ'
  3.  

18 Ekim 2019

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Tıp Fakültesi için seferber olacaklarını bildirdi.

“Performansa dayalı bütçe sistemine geçtikleri için tavırlarının net olduğunu belirten Öztürk, “Bütçe ve yatırım desteği sağlanırsa projelerimiz hazır.

Tıp Fakültesi’nin gerekliliklerini tam olarak tamamlayamadık. Morfoloji binası yok. Fen Edebiyat Fakültesi’nde iki yeni derslikle 3’üncü sınıf Tıp öğrencilerine yer açtık. Tıp Fakültesi Çorum için çok önemli. Yayınlar çok iyi. Tıp Fakültesi’nin eksikliklerini gidermek için seferber olacağız. Yeni alanlarla mevcut eksiklikleri giderip kapasiteyi artırmamız, işleri tamamlamamız gerekiyor” dedi.

 

  1.  
  2. ‘TÜRKİYE’DE BULUNMAYAN
  3. BÖLÜMLERİ AÇACAĞIZ’

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Önümüzdeki dönem boyunca YÖK’e 13 alanda yeni program ve bölüm açılmasını teklif edeceğiz. Türkiye’de olmayan bölümleri açacağız. Mesela bunlardan birisi Sağlık Bilimleri Fakültesi için “tek sağlık yüksek lisans bölümü” olacak. Yine bilim ve dünya dili olan İngilizce eğitimin verildiği bölümler açılacak. Bir diğer açacağımız bölüm ise “tıp mühendisliği” olacak” dedi.

Potansiyeli yüksek ve çoğu üniversiteye rağmen önü açık bir yapıya sahip olduklarını kaydeden HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Ne yazık ki üniversitemizin ilk 5-6 yılı çok pozitif geçmemiş. Reha beyle beraber ciddi bir hareketlilik yaşandığını ve buna bağlı olarak önemli bir mesafe alındığını görüyoruz” dedi.

“Bizim önümüzdeki temel kriter şu; herkesin açmış olduğu bölümleri mi açacağız, yoksa mezunlarına aynı zamanda istihdam olanağı da sağlayacak nitelikli bölümleri mi açacağız?” diyerek konuşmasını sürdüren Öztürk, şunları dile getirdi:

“Önümüzdeki dönem boyunca YÖK’e 13 alanda yeni program ve bölüm açılmasını teklif edeceğiz. Türkiye’de olmayan bölümleri açacağız. Mesela bunlardan birisi Sağlık Bilimleri Fakültesi için “tek sağlık yüksek lisans bölümü” olacak. Yine bilim ve dünya dili olan İngilizce eğitimin verildiği bölümler açılacak. Bir diğer açacağımız bölüm ise “tıp mühendisliği” olacak.

İş dünyasıyla işbirliği noktasında somut adımlar atılacak. Meslek Yüksekokulu’nun bazı teknik bölümlerinin OSB’ye taşınması noktasında ÇOSİAD ile bir işbirliği sürecine girdik. Bu şekilde öğrenci ile sanayici yüz yüze gelmiş olacak ve mezun olduğunda ise istihdam edilmesi daha kolay olacak.

 

  1.  
  2. MAKİNA TEKNOLOJİLERİNDE İHTİSASLAŞACAĞIZ

Türkiye’de hemen hemen birçok konuda ihtisaslaşmış üniversite sayısı 5-10 civarında. Bunların da tamamı büyükşehirlerdedir. Üniversitemiz, her konuda değil ama kentin iç dinamiğini de dikkate alarak hangi alanda ihtisaslaşabilir, bunun çalışması içerisindeyiz.

Çorum, TR83 illeri arasında makine imalatında daima ön sıralarda. Sadece TR83 değil, ülke genelinde de Çorum’un bu alanda hatırı sayılır bir önemi var. Biz de buradan yola çıkarak üniversitemizin makine imalatı alanında ihtisaslaşmasını sağlayacağız. YÖK nezdinde ihtisaslaşma başvurumuzu bu alanda yaptık.” /BSGMEDYA

 

 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI