• https://www.facebook.com/bsgmedya@hotmail.com
  • https://www.twitter.com/bsgmedya@hotmail.com

NÖBETÇİ ECZANELER
ULUSAL GAZETELER

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan ‘açlık-yoksulluk’ araştırması sonuçlarını açıkladı

 

 

AÇLIK SINIRI 1979 
Yoksulluk Sınırı 5494 TL

 

12 Temmuz 2018

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan ‘açlık-yoksulluk’ araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 1.979,59 TL, yoksulluk sınırının ise 5.494,47 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Memur Sen Genel Merkezi’nin Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili yaptığı araştırma hakkında yazılı bir açıklamada yapan Saatci, yapılan araştırmaya göre Haziran ayında Mayıs ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 5,36’lık bir artış yaşandığını kaydetti.

Haziran ayında göze çarpan en büyük artışların yüzde 82,53 artışla kuru soğan, yüzde 63,34 artışla patates, yüzde 57,72 artışla havuç, yüzde 57,28 artışla sivri biber, en çok göze çarpan düşüşlerin ise yüzde 3,17 azalışla taze fasulye, yüzde 2,54 azalışla krem peynir, yüzde 1,40 azalışla nohut madde fiyatlarında yaşandığına dikkat çeken Saatci, şu bilgileri verdi:

“Aydınlanma madde fiyatında ise Haziran ayında Mayıs ayına göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi.

Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 2,33’lük bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Mayıs ayına göre değişimin yüzde 50,23 artışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 22,51 azalışla fotoğraf makinesi fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.

Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 1,54’lük bir artış olduğu belirlendi. Mayıs ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 8,31 artışla şehirlerarası otobüs ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi.

 Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,78 azalışla araçların tamirine ve bakımına ödenen ücretler(işçilik) fiyatında düşüş gözlemlendi. Haziran ayında Mayıs ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,63’lük bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,72 artışla tansiyon aleti madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Haziran ayında Mayıs ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 0,55’lik bir düşüş gözlendi.

Giyim madde fiyatlarında Mayıs ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 3,31 artışla iç çamaşırı, yüzde 3,22 artışla karışım kumaşlar madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Mayıs ayına göre yüzde 6,66 azalışla etek, yüzde 6,31 azalışla gömlek fiyatlarında düşüş gözlemlenmedi.

Haziran ayında Mayıs ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,26’lık bir artış gözlenirken; Haziran ayında Mayıs ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,70’lik bir artış oldu. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 1,92’lik bir artış yaşandı.

Çevre ve su madde fiyatlarında Mayıs ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 4,54 artışla pencere(pvc); yüzde 0,37 azalışla yangın, hırsızlık ve diğer afetler için sigorta madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Haziran ayında Mayıs ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 4,73’lük bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Mayıs ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 32,27 artışla internet ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 1,56’lık bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Mayıs ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 5,19 artışla parfümler madde fiyatlarında olduğu tespit edildi.

Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Mayıs ayına göre yüzde 4,15 azalışla misafir kolonyası madde fiyatında düşüş gözlemlendi.” /BSGMEDYA




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

BİR KİTAP

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI